Tizedik helyen zárták az őszt a focisták

0
18

Az október végi szabadnap után ugyanis Rákosszentmihályra utazott a csapat, ahol súlyos, 3-1-es vereséget szenvedett. Pozitívumként megemlíthetnénk, hogy egy hónap után újra gólt lőttünk (Pálinkás), de hagyjuk ezt. A szinte páratlan sorozat az Ácsi Kinizsi ellen folytatódott, ekkor is feljegyezhettünk egy 1-3-at. Ez idáig mind tiszta is lenne, mondhatnánk, nem tud nyerni a csapat, rossz formában vannak, de akkor mi indokolja a Százhalombatta elleni 4-1-et?! A Duna-csoport listavezetőjét esélyt sem adva mosta le a Budaörs, úgy, hogy a második félidőben még ugyanennyit lőhettek volna. Innen úgy mehettek haza a szurkolók, hogy végre kilábaltunk a hónapos hullámvölgyből, és akkor majd. De helyette megint jött egy vereség, a már említett ácsi.

A következő hazai meccsre tényleg nem kaphatott volna jobb ellenfelet a budaörsi gárda, hiszen a biztos kiesőnek számító Láng jött az Árok utcába. Az első félidő kissé dühítő volt, de ehhez hellyel-közzel már hozzászokhattunk. Egészen a hetvenötödik percig fagyoskodhattunk, anélkül, hogy bármit is kaptunk volna cserébe, amikor Pálinkás végre befejelte az első gólt. A kapus még a hálóban kereste a labdát, amikor a középhátvéd Gráczki gyorsan megduplázta az előnyt, szintén fejjel. Ez a 2-0 végtére is nem volt túl kielégítő, mint ahogyan a játék sem, de három pontot ért, ami roppant fontos volt a Budaörsnek. A záró fordulóban sem a Milan várt a gárdára, a Rojik ugyanis szintén megpróbál megkapaszkodni a Duna-csoportban. Ez az összecsapás sem hozott kiemelkedően parádés futballt, de két távoli lövéssel (Kovács Béla, illetve Lalusz) magabiztosan hozta a meccset a csapat.

Így most a tizedik helyen, 22 ponttal megy téli pihenőre az együttes, ami kilenccel kevesebb, mint az első Százhalombatta harmincegye. Matematikailag tehát elég nagy a valószínűsége, hogy a Budaörs eléri a kitűzött célt, és bajnok lesz az NB III-ban, de inkább próbáljunk meg ragadni az élmezőnyhöz, és jövő ősszel nagyot alakítani.