Rablás – Gyilkosság – Sértettek

0
13

Sértetteket keresünk
A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat K. János érdi lakos ellen nagyobb értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt. K. János lakásán tartott házkutatás során 74 darab arany ékszert foglaltak le. A megtalált ékszerekről fénykép készült:
Kérjük, hogy aki felismeri a képen látható ékszereket (melyek egyenként megtekinthetőek a Budaörsi Rendőrkapitányságon), hívja a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályát a 06-23/420-055-ös számon, a telefontanú számán 06-80/555-111, vagy a 107-es rendőrségi hívószámon.
Rablás a XI. kerületben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.
Az elkövető 2005. február nyolcadikán este tizenegy óra körüli időben a Budapest XI., Bartók Béla úton található egyik üzletbe bement, az ott egyedül tartózkodó tulajdonost – feltehetően fegyverrel – megfenyegette, és a bevétel átadására szólította fel. A sértett átadta az elkövetőnek a kasszában található körülbelül húszezer forintot és a mobiltelefonját. Ezt követően az elkövető elmenekült a helyszínről az Etele tér irányába. Az ismeretlen elkövető huszonöt év körüli, százhetven centiméter magas, vékony testalkatú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor sötétkék színű kapucnis dzsekit, szürkéskék színű sálat, valamint sötét farmernadrágot viselt.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a fenti személyleírásnak megfelelő férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 443-5000/32-550, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Gyilkossággal gyanúsítjuk őket
A Budapesti Rendőr-főkapitányság eljárást indított ismeretlen tettesek ellen, mert 2005. január 25-én este negyed kilenc körüli időben a Budapest XI., Villányi úton levő parkos területen egy járókelő egy női holttestet talált, aki bántalmazás áldozata lett. A nyomozás során a rendőrök felfigyeltek arra, hogy az elmúlt egy év során azon a területen hasonló módszerrel több lopást, illetve rablást követtek el. Az adatgyűjtés során a nyomozók megállapították, hogy tavaly ősszel a járőrök két román állampolgárt igazoltattak, akikről bebizonyosodott, hogy ők minden hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésekor Magyarországon tartózkodtak. 2005. február tizenharmadikán a reggeli órákban a Határőrség beosztottai belépéskor a két férfit elfogták. M. Ion huszonhárom éves és G. Marius huszonkét éves román állampolgárságú férfiakat a rendőrök kihallgatták, ők a Villányi úti bűncselekményről részletes vallomást tettek, valamint egyikük több korábbi bűncselekményt is beismert. A rendőrség indítványozta előzetes letartóztatásukat.