A Mapei önkéntes segítségnyújtása

0
17
Mapei önkéntesek

„Az óvoda a Környezet és Természetvédelem Országos Szövetség (KOKOSZ) pályázatán került kiválasztásra, mi pedig örömmel vállaltuk a feladatot. A vállalásunk abból állt, hogy kívül, belül újjávarázsoljuk az óvodát, melyhez biztosítjuk a szükséges anyagokat is” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A miskolci Lórántffy Zsuzsanna óvoda kívül, belül nagyon rossz állapotban volt, amit tovább rontott, hogy a közelben lévő patak 2010-ben kiáradt, és elárasztotta az egyik melléképületet. Gyakorlatilag egy teljes felújítást kellett végezni: az udvari játékokat, a kerítést és a bútorokat újra kellett festeni és lakkozni, de a homlokzat és a belső burkolatok is felújításra kerültek.

A társadalmi felelősségvállalás keretében végzett felújítási munkálatokban a Mapei Kft. közel száz munkatársa vett részt. Az önkéntes munka mellett a Mapei Kft. munkatársai gyűjtésbe kezdtek és játékokat ajándékoztak a gyerekeknek. Azonban mindez nem szokatlan a Mapei Kft-nél, hiszen a lehetőségeihez mérten segítséget nyújt a rászoruló intézményeknek, például az elmúlt évben a gyürei Wesley János Általános Iskolát támogatta.

„E tevékenységünkkel segítjük az önkormányzatokat, az intézményeket, végső soron az embereket, mindezzel hangsúlyozva vállalatunk társadalmi felelősségvállalását” - mondta Markovich Béla.. Hozzátéve: "Hiszem, hogy a segítségnyújtás érzésének öröme mellett, kézzelfogható haszna is van az ilyen közös önkéntes munkának. A közös karitatív tevékenység közelebb hozza az embereket, akik évközben csak emailen tartják a kapcsolatot, összébb kovácsolja a közösséget. Ez pedig hosszabb távon javítja a hatékonyságot. Ezért az óvoda felújítása lényegében egy hasznos outdoor csapaépítő tréning".

Mapei önkéntesek