Akik megoldották a lehetetlent

0
16
Zárókép a résztvevőkkel

A hivatalos Guinness World Record címeket csak a londoni Guinness Központ adhatja ki a rekordok hitelesítése után. A 11 Guinness Rekord kísérletből két ízben olyan rekordot állítottak fel, amely egy korábbi, már meglévő Guinness rekordot döntött meg.

 

Lakner József fél perc alatt 58 borítékot tépett össze; a korábbi rekord 42 volt.

A svájci Albert Walter 2,78 másodperc alatt tépett össze egy telefonkönyvet, melynek a korábbi Guinness rekordja több, mint 7 másodperc volt.

Guinness Rekord kísérletet mutatott be Fekete Viktor, aki egyesével 50 embert ugrott át biciklivel sikeresen, majd 115cm magasra tett lécet is helyből átugrott, mellyel országos rekordot állított fel.

Igen nehéz, látványos és különleges rekordot állított fel Bányai Attila, akin ötször haladt át egy jeep, amely több, mint 1700 kg-ot nyomott az előzetese mérések alapján.

A súlygolyókkal zsonglőrködő Milán Roskopf ( Szlovákia )két Guinness Rekord kísérlettel versenyzett sikeresen: 28,91másodpercen át tudott három 12 pounds-os bowling golyóval zsonglőrködni, majd 70,52 métert futott szintén zsonglőrködve.

Szabados Ádám igen nehéz és különleges Guinness rekord kísérlete alatt 1 percen át 141 alkalommal dekázta a futball labdát a sípcsontján. A free style foci világbajnok elmesélte, hogy ebben a számban a labda nem érintheti sem a lábfejét, sem a térdét, ezért különlegesen nehéz feladat még a legképzettebb dekázó bajnokok számára is.

Magyar Zsolt 12-szeres Toldi bajnok 2,9 méter hosszú, 4,6kg súlyú rudat tartott 2,1 másodpercig oldalra.

Nagy Ádám István egyéni rekordot állított fel: 5 perc alatt teljesített 30 db Muscle Ups”húzódzkodást.

Heroikus küzdelemben Csima Pongrác 1óra 6 perc 17 másodpercen át 11371 alkalommal dekázott háton fekve a talpán. A hatalmas erőfeszítése után kitörő örömmel fogadta az új rekordját, melyet a közönség is vastapssal jutalmazott.

Lubomir Vanek (Csehország) valamennyi résztvevő legnagyobb örömére 30 db karikatúrát rajzolt és 30 db. sziluettet vágott ki 36 perc 38 másodperc alatt. Kígyózó, hosszú sor várt mindazokra, akiket lerajzolt vagy „kivágott” a karikatúra művész, de mindenki örömmel vitte haza a róla készült alkotást.

Nagy Szebasztián Vilmos 10perc 52 másodpercen át mutatott be yoyo trükköket fejjel lefelé lógva.

Szabó Petra Mária 3mm x 3mm-es papírból hajtogatott 3 perc alatt 1 mm-es origami szívet.

Stefan Cojocnean (Románia) öt különböző egyéni rekordot állított fel powerizeren bemutatott különböző futásokkal.

Gudrun Freier (Németország) 1km-et futott heroikus küzdelemben kézen-lábon. Rekordját nehezítette, hogy mindezt igen meleg kosztümben hajtotta végre.

Mencző Annamária 24 órán át vágta le 50 ember haját. Óránként mindössze 5 percet pihent és végig talpon készítette a frizurákat.

Máthé Valmira 17 órás folyamatos festéssel állított fel egyéni rekordot, mellyel megdöntötte a korábbi, Münchenben felállított 15 órás rekordját.

Találkozhattunk a legidősebb pályakezdő költővel, Mészáros Sámuellel, akinek 82 évesen adták ki az első kötetét, valamint Zé Zsankó József Sándorral, aki a leghosszabb remix költeményt írta.

A rekord fesztivál első napján meghallgathattuk Adorján Lászlónét, aki fejből 83 verst mondott el Sri Chinmoy költeményeiből, és Móráné László Kornéliát, aki fejből 117 aforizmát szavalt a hallgatóságnak.

Ez tehát a mérlege a múlt heti budaörsi  Lehetetlen Kihívása Rekord fesztiválnak.

 

Zárókép a résztvevőkkel