Nyelvtanuló kismama

0
22
Szekszárdi Júlia

- Keves Júlia! Két év alatt két gyermeket szült és négy nyelvből nyelvvizsgázott középfokon. Hogyan sikerült mindez? Sokak számára lehetetlen vállalkozásnak tűnik.

 - Én sem gondoltam, hogy ez lesz a vége. Egy barátnőm nyelvvizsgázott egy új módszerrel, gondoltam én is kipróbálom. Otthon, egyedül tanultam, a tananyag felépítése ugyanis lehetővé teszi az önálló munkát, tanári segítség nélkül is könnyedén haladtam. A tizenkét fejezet mondatai kétnyelvűek, így minden feladatmegoldást azonnal le tudtam ellenőrizni, az esetleges hibákat javítani. Menetközben is sok sikerélményt ad ez a metódus, mert a megadott szabályok és szókincs segítségével már kezdettől fogva magam alkothatok idegen nyelven mondatokat, miközben a hanganyaggal a kiejtésemet tökéletesíthetem.

- Mely nyelveket sikerült elsajátítania a Kreatív Nyelvtanulási Módszerrel?

- Számomra is meglepően gyorsan sikerült először a spanyol vizsgám, majd jött az első pici. Alig vártam, hogy folytathassam a franciával, közben persze sok időt elvett a babagondozás, de ez is működött, hiszen én döntöttem el, mikor, mennyit tanulok. Ezután a német, majd végül az eszperantó sikeres középfokú államvizsga következett – majd egészségesen megszületett a második kisbabám.

- Gratulálunk, nem kis teljesítmény! Sok kismama van otthon egyedül, az Ön példája szerint lehetne a nyelvtanulás számukra is kitörési pont a hétköznapok rutinjából? Hiszen ha komoly nyelvtudást szereznének, a gyesről visszatérve a munkaerőpiacon is javulnának az esélyeik!

- Minden bizonnyal. Nemcsak a kismama-társaimnak ajánlhatom nyugodt szívvel, de bárkinek, aki egy hatékony új módszerrel kíván új idegen nyelvet tanulni, a módszer immár 12 nyelven elérhető.

- Igaz, hogy személyesen jön el Budaörsre, hogy tapasztalatait megossza az érdeklődőkkel?

- Igen, április 16-én és 23-án könyvbemutatóval egybekötött előadás lesz a Kreatív Nyelvtanulásról Budaörsön a Lakótelepi Közösségi Házban( Lévai u. 34. ) , melynek során személyesen válaszolok minden felmerülő kérdésre, s amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt, kismamatársaimat legfőképpen!

A tananyagok megtekinthetők és 21 990 Ft egységáron megvásárolhatók Budaörsön a Lakótelepi Közösségi Házban (Lévai u. 34.) 2013. április 16-án (kedd) és április 23-án (kedd ) 17-19 óráig.

Szekszárdi Júlia