Holnap megnyílik az új utasaluljáró Kelenföldön

0
13
3498.jpg

Kelenföld állomáson az M4 metróval érkező utasok tájékoztatására az új aluljáróban elektronikus vizuális utastájékoztatási rendszert alakítottak ki MÁV beruházásban. Az utasok eligazításában ezen felül különféle tájékoztatási eszközök (érkező-induló vonatok hirdetményei, vágányszám kiírás, fali menetrendek) és piktogramok is szolgálnak. A vonatokon – új szolgáltatásként – a MÁV-START információt ad utasai számára a kelenföldi és Keleti pályaudvari metró átszállási lehetőségről. 

A gyors és megbízható vasúti menetjegyváltást hat korszerű jegykiadó automata is biztosítja, amelyeket az új aluljárórendszerben helyeztek el. A jegykiadó automaták segítségével mindenféle – még IC-pótjegy is – menetjegy váltható. A korszerű automata segítségével az otthon rendelt vasúti jegyeket is kinyomtathatják az utasok. 

Kelenföld állomáson a régi aluljáró továbbra is használható lesz. Az aluljáró bejáratainál piktogramokkal tájékoztatja az utasokat a vasúttársaság arról, hogy innen az 1-2. vágány és a 7-10. vágány nem érhető el, csakúgy, mint korábban, illetve arra is felhívják a figyelmet, hogy a régi aluljárónak nincs közvetlen kapcsolata a metrólejáróval. A régi aluljárót – amely egyébként két városrészt is összeköt – most újrafestették és korszerűsítették.

Budapest-Keleti pályaudvaron péntek reggeltől megnyitja a MÁV az utasforgalom számára azt az aluljárószakaszt, amely a metró felől, illetve az aluljárószintről érkezőknek közvetlenül a vasúti alagsori jegypénztárakhoz biztosítja az eljutást. Budapest-Keleti pályaudvar aluljárójának megnyitásával egyidejűleg megfelelő eligazító táblák is segítik az utazók tájékozódását.

3498.jpg