Napirend előtt

0
18
3503.jpg

Sánta Áron (Fidesz-KDNP) például sürgette, hogy a tavaszi gallyazás (képünkön) során keletkezett hulladékot mielőbb szállítsák el a közterületekről. Filkey Péter (Fidesz-KDNP) örömmel vette tudomásul, hogy megkezdődött az LM Magyarország cég egykori területéről az ott felgyülemlett hulladék elszállítása. Ugyanakkor jelezte, hogy hasonló sittlerakások tapasztalhatók a környező magánterületeken is.  Lőrincz Mihály, a műszaki ügyosztály vezetője arról számolt be, hogy közműberuházások miatt jelenleg a föld deponálása zajlik a környéken, de oda fognak figyelni arra, hogy a munka végeztével a felesleges föld elszállítása megtörténjen.
Filkey Péter szerint rendkívül balesetveszélyes a Szabadság út és a Csiki Pihenőkert kereszteződése. Az ügyosztályvezető válaszában arról tájékoztatott, hogy az önkormányzat megkapta az engedélyt a lámpás kereszteződés kivitelezésére, a terület azonban a Magyar Közút Zrt.-hez tartozik, amelynek nincs erre forrása, így egy finanszírozási szerződés előkészítése zajlik jelenleg, mintegy 40 millió forintos keretösszeggel. Hiába szerette volna a város, nem tudják saját tulajdonba venni a 100-as út budaörsi szakaszait, mivel az önkormányzat erre vonatkozó kérését a Magyar Közút Zrt. elutasította.
Bíró Gyula (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) köszönettel nyugtázta, hogy a legutóbbi alkalommal bejelentett közvilágítási hiányosságokat a BTG pótolta, de másnapra már újra kialudtak az égők, ezért kérte, hogy azt rendszeresen ellenőrizzék és ha szükséges, javítsák meg. Leipán Tibor (független) azt kezdeményezte, hogy a Dózsa György és a Mező utca sarkán található parkos zöldterületen helyezzenek el padokat és egyéb utcabútorokat, így akár egy új közösségi tér is kialakulhat ott. Szintén a Mező utcához kapcsolódik a környéken lakók kérése, hogy egy hirdető táblát tegyen ki ide az önkormányzat. Kérte továbbá, hogy a Vámhivatal előtti buszmegállóban pótolják a hiányzó utasvárót. Császárné Kollár Tímea (Jobbik) a város parkolási problémáinak sürgős megoldását kérte.
Laczik Zoltán (MSZP) azt szerette volna megtudni, hogy napra pontosan mikor fog elindulni az Aradi utca és a Fodros utca felújítása. Lőrincz Mihály válaszában elmondta, a kezdéshez szükség van még egy engedélyre, jelenleg arra várnak. Közölte: a lakosságot legalább két héttel a munka megkezdése előtt tájékoztatni fogják.
Stifft Nándor (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) kezdeményezte, hogy a Lévai utca 31. előtt található kis tájékoztató táblát egy szabványos méretű táblára cseréljék le. Ismételten kérte, hogy a Baross utca 51. számnál a csatornafedelet javítsák meg. Lőrincz Mihály közölte, bár ezt már többször megtették, most újra felkéri a Törsvíz Kft.-t, hogy azonnal intézkedjenek.
Török István alpolgármester elmondta, hogy 247 kamaraerdei lakos aláírásával egy gyalogátkelőhely kialakítását szeretnék elérni a város és a főváros XI. kerület határán, ezért az ügyben rövidesen találkozik ÚjBuda polgármesterével is.
Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP) a Farkasréti út 71. előtti kátyú eltüntetését sürgette, és kérte a lakosság türelmét a közeli óvodaépítés miatt, amely augusztusra fog befejeződni.

3503.jpg