Pingpong fesztivál volt

0
21
4332.jpg

„Pingpongozni mindenki szeret” - ez volt a mottója október 24-én, a hosszú hétvége péntekén megrendezett II. Decathlon Budaörsi Pingpong Fesztiválnak a budaörsi sportcsarnokban. Ahol ezúttal nem csak nézhettük a profikat, hanem  a teljesen amatőrök két csoportban, kétfős csapatokkal, minimum hat egyénit és három páros meccset játszva össze is méthették a tudásukat a cégek és médiumok kategóriában. Bár a számolás és az adogatás új szabályai már elég régen megváltoztak, néhányan most ismerkedtek meg vele. A labdakezelés biztonsága, ha kellett a háló mögé ejtése vagy a sarokra való kihelyezése azonban nekik sem okozott gondot. Az első helyen Máthé Zsófia és Máthé Benjamin végzett, és a család legkisebb tagja vehette át az érmet és oklevelet, Máthé Bence, aki egyébként szintén ügyesen versenyzett.  Második lett a Hollósy cukrászda, azaz Hollósy Anna és Zsolt. A házaspár remekül nyerte a saját csoportját, de a döntőre kicsit elfáradtak. A bronzéremért a Budaörsi Napló két csapata került szembe egymással, és végül Fehér István és alkalmi, tiszteletbeli tagunk Tótis Gábor bizonyult jobbnak. Így lapunk másik párosa, Eller Erzsébet és Gurály Helén a negyedik lett.  Aminek persze így is nagyon örültünk, tekintve, hogy alighanem mi voltunk a legidősebb nevezők (az egyik unoka a lelátón szurkolt) és egyikünk se fogott pingpong ütőt a kezében jó pár éve.

A szervezők a nevezéskor helyesen mérték fel, hogy a rendszeresen pingpongozó szenior sporttársaik számára külön, úgynevezett „összevont” versenyszámot írtak ki.  A „félprofik” között az aranyérmet Bán András, az ezüstöt Molnár József, míg a bronzokat Rigó József és Rindt Ferenc vihette haza.

„A Budaörsi Sport Club számára az elsődleges cél a versenysportban a lehető legjobb eredmények elérése mellett az is, hogy a budaörsiek számára sportolási lehetőséget biztosítsunk – mondta Szvitán Krisztina szakosztályvezető lapunknak. – Ezért tekintjük sikernek, hogy a családokon kívül, akiknek a gyerekeik jellemzően hozzánk járnak edzésre, budaörsi cégek és más sportegyesületek is eljöttek. Így a sportcsarnok küzdőtere délutánra teljesen megtelt pingpongozni szerető emberekkel. És miközben folyt a verseny, bemutatót is láthattak a fesztiválra látogatók, a felnőtt magyar férfi válogatott tagjai,  Pattantyús Ádám és Ecseki Nándor mutatta be hogyan kell magas fokon űzni az asztaliteniszt. Óriási sikere volt a srácoknak, akik szívesen álltak rendelkezésére mindenkinek, aki szeretett volna közvetlenül tőlük tanulni.”

Végül, de nem utolsósorban  a remek nap végén következett a budaörsi asztalitenisz szakosztály női csapatának mérkőzése az ETTU Kupában a legjobb 8 közé jutásért. A romániai ACS Dumbravita csapata egyáltalán nem bizonyult könnyű ellenfélnek, rengeteg izgalmas pillanatot élhettek át a nézők, de a lányok végül 3:1-re győztek.  Elsősorban Pergel Szandra kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően, aki két győzelemmel a csapat húzóembere volt. Ezzel is bizonyítva, hogy a klub nem véletlenül támogatja őt abban, hogy kijusson a 2016-os riói olimpiára. Rajta kívül még Molnár Cornelia hagyta el győztesen az asztalt ezen az estén. „Óriási élmény volt újra nagyközönség előtt játszani, ez mindig plusz pontokat jelent a hazai együttesnek! Ezúton köszönjük mindenkinek a szurkolást!”- mondták a lányok. A folytatás 2015 januárjában lesz, amikor két mérkőzésen dől el a négy közé kerülés, az ellenfelet azonban csak később tudjuk meg.

4332.jpg