Simándi Szelim nem tűri az igazságtalanságot

0
15
4356.jpg

- Mit szólt a saját eredményéhez? Minek tulajdonítja a sikert?

Először is szeretném megköszönni annak a választókerületben élő 1200 embernek, aki elment szavazni október 12-én. Különösen köszönöm annak az 552 embernek, aki rám voksolt. A képviselői munka során azonban kötelességem a teljes választókerületet és Budaörs egészének érdekeit képviselni. Nagy megtiszteltetés, hogy ezt tehetem.A legfontosabb tényezőnek a választási sikerünkben azt látom, hogy sikerült megértetnünk, hogy Budaörs igazán akkor tud fejlődni, ha Wittinghoff Tamás polgármestert a képviselő-testületben tudja támogatni a csapata. E mellett az én esetemben fontosnak tartom, hogy a választókerületben nőttem fel, és már négy éve is képviselőjelölt voltam, így sokan ismernek, tudják, hogy elérhető vagyok.

- Milyen területtel szeretne mélyebben foglalkozni a képviselő-testületben?
A választókerületem érdekeinek képviselete mellett elsősorban a budaörsi fiatalok életminőségének javításával és a város innovatív voltának megerősítésével szeretnék foglalkozni. 

- Mennyire folytatja aktivitását az országos politikai közéletben, hiszen látványos, egyedi akcióval országosan is ismertté vált? Helyi képviselőkét folytathatók-e a tiltakozások a kormányzati intézkedések miatt?
Mindig is felemeltem a szavam, ha igazságtalanságot, megalapozatlan döntéseket vagy korrupciót láttam. Az elmúlt években valóban sokszor nyilatkoztam meg országos kérdésekben is és ez a jövőben sem lesz másképp. Ugyanakkor a helyi önkormányzati képviselőség komoly megbízatás, és úgy gondolom, legelsősorban a budaörsieknek tartozom felelősséggel. Ezért az országos politikai aktivizmusom semmiféleképpen nem mehet a budaörsi képviselői munka rovására.

- Hogy fog neki a munkának?Az első hetekben fontos, hogy alaposabban megismerjem a hivatal munkáját, a helyi civil szervezeteket és mind azokat a szereplőket, akikkel együtt fogok dolgozni a következő években. E mellett végig kell tekintenem azokat az ügyeket, amelyekre a kampány során hívták fel a figyelmemet. Meg kell vizsgálni, melyik ügyben pontosan mi tehető.

- Mi jut eszébe a következő szavakról?

polgári engedetlenség - felelős kiállás a felelőtlen hatalommal szemben.

frakciófegyelem - minden döntésért felelős az, aki megszavazza.

pénzosztás - feladatosztás, majd az ehhez szükséges források felosztása. Nem fordítva.

városfejlesztés - a jövő építése.

közbiztonság - a félelemtől mentes élet.

fiatalság - tetterő, naivitás, lelkesedés.

boldogság - biztonság, szabadság, szeretet.

betegség - gyógyulás.

 

Sorozatunk cikkei:

http://www.budaorsinaplo.hu/varoshaza/20141027/bako-krisztina-a-kulturalt-vita-elorevisz

 

4356.jpg