Egyre több az érdeklődő a Terraparkban

0
18
5244.jpg

A fővárosi irodák kihasználtsága javul (Pesten 72-ről 77,5 százalékra, Budán 68,5-ről 78,5 százalékra) és vidéken is pozitív fejleményeket regisztráltak - a GKI Zrt. idén tavasszal készült felmérése szerint. Kelet-Magyarországon a fél évvel ezelőtti 67%-os kihasználtság 70%-ra növekedett, Nyugat-Magyarországon a 65%-os mutató 69%-ra nőtt. De vajon érezhető-e ez a tendencia Budaörsön, a város első irodaparkjában, a Terraparkban? – kérdeztük Szilágyi Évát, a parkot üzemeltető cég kereskedelmi vezetőjét.

  • Az idén az első félévben a Terraparknál mely ágazatokból és milyen méretű irodák iránt volt érdeklődés?
  • Részletes statisztikát nem készítettem, de 20 négyzetmétertől 2500 négyzetméteres irodáig, tehát az egyszemélyes vállalkozástól a multinacionális cégig volt érdeklődés. A képviselt ágazatok: oktatás, informatika, borkereskedés, ipari technológia, szállítmányozás, vendéglátó ipari szolgáltatás, eszközök, olaj- és kenőanyaggyártás, textilgyártás, üzemanyag kiskereskedelem, gyógyszeripar, mérnöki iroda, pályázatíró cég, biztosítási alkusz cég, rendszerfejlesztés, ügyvédi iroda, takarító cég, tehát szinte minden terület. Ami kiemelhető, hogy sokan kerestek olyan földszinti helyiséget, ami rámpás bejárattal rendelkezik, tehát raktárnak is megfelel, irodával összekötve.
  • Aki végül nem a Terraparkot választotta attól sikerült-e megtudni, hogy miért? Illetve aki igen, elárulta-e, hogy miért költözik ide?
  • Ez is nagyon vegyes. Többen valószínűleg csak a jelenlegi bérbeadó megversenyeztetéséhez néztek körül a piacon. De volt, aki talált olyan helyet, ahol kevesebb kauciót kértek, és olyan is, aki úgy döntött, Budapesten marad, mert a cég presztízséhez budapesti címre van szüksége. Jöttek viszont olyanok, akik azért akarnak elköltözni, mert a jelenlegi bérbeadójuk csődbe ment és így bizonytalanná vált a helyük. És van egy partnerünk, aki egy évvel ezelőtt jelentkezett először, azután eltűnt, de nemrég újra előkerült és most hamar szerződött, mert tetszik neki a környék és az épületeink. A döntéshozatal sokaknál lassú. Nem csak a költözőknél, hanem gyakran új cégek alakulásánál is ez a jellemző, miközben akad példánk az ellenkezőjére is, hogy jönnek, látnak, kérdeznek és gyorsan szerződnek.
  • Milyen második félévre számít? Meddig tudják még akár a nagyobb területű igényeket is kielégíteni?
  • Mostanában, ahogy említettem, megint fellendült valami, rengetegen jönnek érdeklődni, ezért a második félévben is jó pár új szerződésre számítok, és hogy a kínálattal se legyen gond, azt tervezgetjük, hogy egy következő, régebbi épületet is elkezdünk felújítani, ami eddig üresen állt.

 

 

5244.jpg