Budaörsi diák az „Excel-guruk” között

0
19
5246.jpg

Úgy érzi, jól szerepelt, figyelembe véve azt is, hogy az egyik legfiatalabb döntős volt a Microsoft Office Specialist világbajnokságon– mondta Laczik Tamás a Budaörsi Naplónak, miután a júniusban lebonyolított bajnokságon a legjobb tíz közé került. A fiatalember az idén érettségizett az Illyés gimnáziumban.

A Training360 oktatóközpont versenyfelhívására közel száz regisztráció érkezett. A szervezők örömmel tapasztalták, hogy a felhívás országosan, sőt még a határokon túl is megmozgatta a 18-22 év közötti középiskolásokat és egyetemistákat. A versenyzők értékes és különleges esélynek tartották, hogy az országban az elsők között szerezhették meg a munkaerőpiacon nemzetközi szinten is elismert minősítést, a Microsoft Office Specialist (MOS) vizsgát. A rangos nemzetközi mezőnyben való megmérettetés lehetősége, az amerikai világbajnokságon való részvétel lehetősége fokozta a verseny népszerűségét.

A több fordulós bajnokság első körében a versenyzőknek egy angol nyelvű online Excel tesztet kellett megoldaniuk. Ezt követően az előválogató tíz legjobbja meghívást kapott a Training360 irodájába, ahol letehették a hivatalos nemzetközi MOS-t. A megmérettetés személyes beszélgetéssel zárult, amelyen a zsűri megismerkedhetett a versenyzők személyiségével, motivációjával, céljaival és nem utolsó sorban angol nyelvi kommunikációs készségével is.

A Certiport nemzetközi vizsgaközpont szervezésében megrendezendő dallasi Microsoft Office Specialist világbajnokságra augusztus közepén kerül sor. Magyarország most először képviselteti magát Tomasics Balázs 21 éves egyetemista személyében.

5246.jpg