Budaörs Fesztivál – hamarosan!

0
22
6734.jpg

Hasonló szerkezetben, de minden évben mégis más a tavaszi Budaörs Fesztivál. A nulladik napon (idén május 4-én) egy új helyszínen (idén a PostART-on) egy remek könnyűzenei koncertajánlattal indul. Majd másnap a tényleges megnyitó egyúttal egy kiállítás megnyitója is a városháza aulájában, hogy utána a díszteremben egy nagyon ismert zenészt köszönthessünk. Majd a hét minden napján programok hosszú sora, köztük szombaton (május 7-én) az egész napos utcai rendezvényekkel és (8-án) vasárnap este a sportcsarnokban egy nagyszabású komoly zenei koncerttel.

Ahogy Selmeczi Ágnes, a fesztivál fő szervezője a mai sajtótájékoztatón mondta: 1 város, 5 nap, 8 helyszín, 39 program, 480 fellépő. Wittinghoff Tamás polgármester pedig arra emlékeztetett, hogy ez már a 19. Budaörs Fesztivál lesz, és a kezdeti útkeresés lezárult. Egyébként az is a kezdeti útkeresés következménye, hogy a fesztivál összes programja ingyenesen látogatható. Hogy ez jó-e vagy sem, arról szakmai vitát talán lehet folytatni, de a programok évről évre magasabb látogatottsága azt igazolja, hogy nagy kár lenne, ha bárki anyagi okok miatt nem vehetne részt ezeken az igen színvonalas előadásokon. A színvonalat dicsérte egyébként a sajtótájékoztatón  Péter János is, a Budaörsön gyakran megforduló Firkin együttes frontembere, és a május 7-én 20,30-kor az utcai nagyszínpadon fellépő román Golant ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Végül egy kis ízelítőt is kaptunk a Kálvária téren május 6-án 18 óra után hallható String of the streets-től, vagyis az utcazenészektől.

A fesztivál anyagi forrását elsősorban az önkormányzat biztosítja, de szponzorokat is sikerül minden évben megnyerni, akiket Selmeczi Ágnes lelkiismeretesen felsorolt. Logójuk a plakátokon és a szórólapokon.

A programot itt tettük közzé:  http://www.budaorsinaplo.hu/kultura/20160418/komolyan-konnyu

 

Dekoráljunk együtt!

Gyere és légy részese a Budaörs Fesztivál előkészületeinek! Dekoráljuk fel a PostArt Kultúrális Színtér kertjét együtt újrahasznosított alapanyagokból! Mi adjuk az ötleteket, te segíts nekünk, így elsajátíthatod a dekoráció készítés csínját-bínját és egy fesztivál előkészületeinek is részese lehetsz! Alkotni jó, együtt alkotni csoda! A részvétel INGYENES, hiszen egy közösségi teret varázsolunk fesztivál hangulatba! A PostArt épületében nyíló Borarti Alkotó Tér és Műhelyben minden eszköz és alapanyag a rendelkezésünkre áll, hogy létrehozzunk egy látványos és környezettudatos dekorációt!

https://www.facebook.com/events/1616284905362155/

 

6734.jpg