Miért van feltúrva a lakótelep?

0
17
7368.jpg

A legszembetűnőbb felújítás a Herman Ottó Általános Iskola udvarán zajlik, ahol a népszerű sportpályát modernizálják. A beruházásról Bíró Gyula alpolgármester a következőket mondta a 07.20-ai Városi Magazinban: „A futópálya elég rossz állapotban volt már, a gyökerek felnyomták, helyenként a víz is kimosta, így most egy komplett aljzatot, valamint új gumiburkolatot fog kapni. Én nagyon remélem, hogy előbb el fog készülni, mint augusztus 7-e. … Nagyon sokan használják, és nagyon népszerű, mint ahogy a másik oldalon az úgynevezett felnőtt játszótér is.” Kifejtette, hogy nemrégiben megjelent egy pályázat, amellyel sportudvarokra, sporteszközökre lehet pályázni, majd hozzátette: „Ha nyerünk, idén még azt is meg fogjuk valósítani.” Az alpolgármester elmondta, hogy döntés született arról, miszerint a sportpályáját telekkönyvileg leválasztják az iskoláról, hogy ne államosítsák majd az iskolával együtt, hanem maradjon az önkormányzaté, és így továbbra is bárki használhassa a futópályát és a népszerű kültéri fitnessz eszközöket. „Célunk, hogy ez a terület továbbra is maradjon a város tulajdona, hiszen nem szerves része az iskolának…” Ezek alapján a sportpályát szeptembertől már az önkormányzat fogja működtetni, de természetesen az iskolások továbbra is használhatják majd. Az iskolaudvaron zajlik még egy építkezés: a nagy füves pályát befedik, a munkálatok koordinálását a Liver FC TAO-program keretében végzi.

Az iskola közvetlen szomszédságában található a Csillagfürt Óvoda, amely komplett átépítésen esik át. Városunk egyik legrégebbi óvodájában felújítják, illetve kicserélik a gépészeti rendszert, a vízrendszert, a szigetelést, a tetőzet, és a nyílászárókat, valamint modernizálják a játszóudvar is. A projekt befejezésének határideje október vége, addig a gyerekeket a Rózsa utcai óvodában helyezik el.

Az óvoda tőszomszédságában található az Ifjúság utca, ahol a négyemeletes házak előtti garázsbejárók mintegy felénél már kicserélték a térkövet, a projektet előreláthatóan őszig be is fejezik. Az Ifjúság utca mögött lévő parkoló felújítása szintén megkezdődött az évenkénti lakótelepi útfelújítás-program részeként.

A fent említett 90 milliós összegből kezdődik el hamarosan a Szivárvány utca 2-4 lakótömb mögött lévő parkoló, valamint a Puskás Tivadar utca elejének a felújítása is.

Amiről az alpolgármester a műsorban nem beszélt, de a teljes képhez hozzátartozik:  a BTG felújítja a hőtermelő berendezéseit. A karbantartási munkákat idén július 25. és július 30-a között végzik. Az utcán az árkokat már korábban kiásták és mellé fektették az új csöveket.  Mától  azonban a melegvíz-szolgáltatás is szünetel, és a leállás ideje alatt lecserélik a távvezetékek szakaszolóit és elzáróit, valamint két, a hőtágulás kiegyenlítésére szolgáló csőlíra cseréjét.

Néhány házban egy-két napig áram se lesz, mert az ELMŰ is felújít.

A nyári beruházásokra idén 90 millió forintot költ a város. Korlátozott szolgálatások, az ablakunk alatt fúrnak, kalapálnak - kellemetlenségekkel is jár lakótelepen élők számára, hogy  szépülnek és korszerűsödnek a létesítményeink, de acél érdekében érdemes elviselni.

 

 

 

7368.jpg