A Szigeten lépett fel a Swamp

0
17
7448.jpg

Szigetfesztivál, Budapest, 2016. augusztus 11. délután 3 óra. Az egyik színpadon a Swamp. E sorok írója ugyan nem volt ott, de azért hozzánk is eljutott a hír a remek hangulatról, amit a fiúk (a fentieken túl Deák Gábor szólógitár, Zsoldos Tamás (igen, az a Zsoldos Tamás, aki egyebek között ott volt az Ős-Bikiniben és az LGt-ben!) basszusgitár, Szőke János billentyű, Olasz Péter dob) és az új felállásban egyetlen lány (Meleg Réka vokál) most is megteremtettek. Hét számot négy nagyszerű táncoslány produkciója színesített.

A zenekart ezer szál köti Budaörshöz, hiszen alapítói itt élnek. Rock and roll, country, soft-rock, blues, folk – ezek a fő műfajaik, és már harmadik éve színvonalas, igényes produkciót adnak elő. Budavári György a SWAMP előtt főként a Budaörsön is gyakran fellépő görög Buzuki együttesben játszott.  Majd néhány éve megalakította a Sixty Blues Bandet. Katona György, Gyurci, aki a veje, már ebben is benne volt, és 2012-ben többek között a 15. Budaörs Fesztiválon léptek fel.  A SWAMP-ban azonban csak ők ketten ugyanazok, és bár az előző lezárása és az új zenekar indítása közben volt némi szünet, a névben a Sixty utal az előző próbálkozásra. „De míg az előző zenekarunk a rockon belül mindenfélét játszott, a SWAMP koncepciója, hogy John Fogharty, a hatvanas évek Amerikája halhatatlan rockerének a dalait dolgozzuk fel. Ő a Creedence Clearwater Revival frontembereként volt a csúcson” - nyilatkozták lapunknak két éve. 

"Egész nyáron folyamatosan hívnak bennünket különböző fesztiválokra, ahol olyan legendás zeneakarok mellett lehetünk ott mint a Mini vagy a P. Mobil  - mondta ma kérdéseinkre válaszolva Budaváry György -, és természetesen önállóan is szervezünk koncerteket. A Sziget azonban valóban különleges élmény a fellépőknek is. Hogy kerültünk oda? Valaki ajánlott bennünket, meghallgattak és meghívtak. Ennyi. Azt hiszem az első pár perc alatt sikerült megnyernünk a közönséget, mert voltak akik futva jöttek át máshonnan, amikor meghallották, hogy mit játszunk. Nehéz szavakkal leírni, ahogy a fiatalok együtt éltek és hullámoztak velünk és a végére szinte szétszedték miattunk a kordonokat."

Korábbi cikkünk: http://budaorsinaplo.hu/kultura/20141205/egyeves-a-swamp-sixty-rock-band

Videó a szigeti fellépésről: https://www.youtube.com/watch?v=kcTQbxPp7KM&feature=youtu.be

7448.jpg