A Hollósyban jártak a táborosok

0
35
7466.jpg

Nem szokatlan, hogy sok a gyerek a Hollósy cukrászdában, hiszen gyakran állnak meg a Szabadság út és az Ibolya utca sarkán a kiránduló csoportok egy finom fagyira és/vagy süteményre, de tegnap a Csiki táborozók a nyalakodás mellett a műhelybe is bemehettek.

 

A jövő kis cukrászai elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a tulajdonostok,  Hollósy Anna és a férje Zsolt, miért lettek cukrászok (mert vonzotta őket a híres, nagy budapesti cukrászdák története, ráadásul anno a szakközépiskolában ismerkedtek meg); hogy ki találja ki a recepteket (közösen, de azért inkább Zsolt az ötletgazda, Anna pedig a kivitelező). Továbbá, hogy mitől olyan finom a tévéropi és a sajtos pogik (a benne lévő alapanyagoktól); hogy miért „házitorta” a meggyes-mákos, az almás és a kókuszos torta (mert pont olyan, mintha egy háziasszony sütötte volna; de liszt például nincs benne). Hogy mennyi ideig tart elkészíteni egy különleges, hercegnős, pónis szülinapi tortát, vagy egy esküvői emeletes tortát (ha az ötlet megvan, a kivitelezéshez elég egy nap, de be kell ütemezni előre). Volt, aki azt szerette volna tudni, hogy a házaspár (majdnem) felnőtt lányai folytatják-e majd a szüleik szakmáját (ez egyelőre nem valószínű, de nem is kizárt).

 

Végül az is kiderült, hogy az első cukrászdát több mint húsz éve nyitották Hollósyék Budapesten, de több mint tíz éve annak is, hogy Budaörsre költöztek (a budapesti boltot egy családtag vette át), és itt kívánják bővíteni mind az otthonukat, mind az üzletüket. Ehhez a szomszéd telken már a befejezéséhez közeledik az építkezés.

 

A táborban az idén 54 témában várták a gyerekeket a júniusi nyitás óta. Ezen a héten a "kis Sütimesterek" mellett az "Ave Caesar"  római kori régésztábor, az Ezermester - modellező műhely, a Hobbitok fantasy tábor és az olimpiai sporttábor zajlik, illetve az óvodásoknak a mesetábor. A jövőhét már az új tanévre való készülésé lesz, ami a Csikiben erdei iskolákkal indul.

 táborról: http://budaorsinaplo.hu/oktatas/20160716/hetfotol-csiki-galaxis

7466.jpg