„Zoli fest egy képet és Andrea körbefonja”

0
19
7552.jpg

A PostArt 2016/17-es évadának nyitánya volt tegnap.  Páczelt Andrea és Molnár Göb Zoltán képzőművész házaspár kiállítás-megnyitóját Kocsis Krisztián Liszt-estje követte. Selmeczi Ágnes, a programok szervezője biztosította a közönséget arról, hogy ebben az évadban is színes kínálat várja majd  a Templom téren a felújításra váró egykori uradalomban az érdeklődőket. Lesznek rendszeresen kiállítások és kamarakoncertek, sőt filmklubot és alternatív színházi előadásokat is szeretnének idehozni. Ahogy fogalmazott. „Csináljunk egy újabb kulturális csodát itt Budaörsön, mert azt hiszem, mindannyian ki vagyunk éhezve a kultúrára.”

A Hárman-párban című kiállítás elé Salamon Suba László mondott méltató szavakat, de nem konkrétan a képekről és a szobrokról beszélt, inkább egy kis hátteret adott a művekhez, amelyek „két képzőművész elmúlt öt évét hozzák”. Ez idő alatt változó élethelyzeteket éltek meg, amelyek a különböző anyaghasználattal jelennek meg műveikben: „Zoli fest egy képet és Andrea körbefonja”. Ez a kijelentés szerintem az egyik legszebb definíciója a szerelemnek.

A megnyitó után Kocsis Krisztián zongoraművész (Kocsis Zoltán karmester és zeneszerző fia) Liszt-estje következett. A fiatal művész előadása, aki már nem először járt nálunk, lenyűgözte a közönséget: és a műveket virtuóz módon, nagy átéléssel adta elő. Szerencsére őt nem zökkentették ki a kávézóból beszűrődő zajok (például pénzcsörgés, hangos beszéd), amelyek azonban a közönség egy részét igencsak zavarták. Még jó, hogy mobiltelefon ekkor már nem csörrent meg, mint a kiállítás megnyitója alatt. Ezeket leszámítva csodás előadás volt. (A kiállítás egy hónapig tekinthető meg ingyenesen, az épület nyitva tartása alatt.)

 

Előzmény:

http://budaorsinaplo.hu/kultura/20160826/kepek-es-zongora

 

7552.jpg