Segítségkérés viharkárosultak részére

0
23
7564.jpg

Tisztelt Budaörsi Lakosok!

Fehérgyarmat polgármestere – dr. Péter Csaba -, mint a Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke segítséget kért a Fehérgyarmati járás 7 településének (Garbolc, Kishódos, Nagyhódos, Méhtelek, Rozsály, Uszka, Zajta) családjai részére.

Az elmúlt időszak szélsőséges időjárása és a 2016. június 21-ei jégverés oly mértékben károsította a lakóházak tetőszerkezetét, hogy azok szinte lakhatásra alkalmatlanná váltak. A legnagyobb mértékben a palatetős ingatlanok tetői rongálódtak, a diónyi, sokszor teniszlabda nagyságú jégdarabok sok helyen teljesen megsemmisítették a tetőfedéseket. A káresemény után azonnal elkezdődtek a helyreállítási munkálatok, a tetők nylonfóliával történő ideiglenes befedése.A tetők fóliázása csak a nyári hónapokra nyújt védelmet.

Az érintett településeken élő családok önhibájukon kívül kerültek abba a helyzetbe, hogy az őszi hónapok beköszöntével – segítség nélkül -  nem lesz lakhatásra alkalmas otthonuk és ideiglenesen kialakított szálláshelyre kell költözniük.

A segítségnyújtás technikai kivitelezését úgy tervezik, hogy a beérkező támogatások nem kerülnek kiutalásra az egyes családokhoz, hanem a befolyt összegből, társulási szinten összefogva, egységesen vásárolják meg a tetők befedéséhez szükséges alapanyagokat, majd szakemberekkel végeztetik el a tetők helyrehozatalát.

Jelen körülmények között minden segítség nagy segítségnek számít, hiszen önerőből a települések nem képesek az okozott kárt kijavítani és kérik az önkormányzatokon keresztül a minél szélesebb körű támogatást.

Érdeklődni a Kistérségi Társulás munkaszervezet-vezetőjénél lehet az alábbi elérhetőségeken:

Biroveczné Oláh Gabriella

06-44-510-139                        06-70-933-7200          06-70-933-7201          06-70-933-7096

kisterseg.fehergyarmat@gmail.com              drpetercsaba@fehergyarmat.hu

A pénzadományokat az alábbi számlaszámra lehet elküldeni:

Számlatulajdonos: Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás

Számlaszám: 11744027-15445490-10010000

A közlemény rovatban fel kell tüntetni: „Jégkár 2016”

           

                                                                           Budaörs Város Önkormányzata

 

 

7564.jpg