„Örök-őrök és a városházaink”

0
19
7671.jpg

„Bogi főiskolás csoporttársam volt Szegeden, ahol bármilyen stílust kipróbálhattunk, a kerámiától a rajzon át a fotózásig. Mosolygós lány ugrott ma a nyakamba, semmit se változott” – egyebek között ezekkel a szavakkal nyitotta meg tegnap délután a városházán Gulyás Boglárka „Örök-őrök és a városházaink” című kiállítását Kasza Magdolna grafikus művész. Majd Boglárka egy kis játékra invitálta a részt vevőket, 9+1 kérdést tett fel Budaörssel kapcsolatban, például hogy honnan kapta a nevét a település. Nem sokan tudták.

 Ahogy talán azt sem, hogy Boglárka 1976-ban született és már középiskolásként is művészeti iskolába járt (ahogy ő fogalmaz a „Kisképzőbe”), majd a már említett főiskolán Szegeden és később a Képzőművészeti Egyetem tanult. A témáit a természetből meríti, és az alapanyagok nagy részét is ott szedi össze. A régi fa visszatérő elem nála.  Budaörsön él, és a város épületei, szobrait, jellegzetes tájait is igyekszik alkotásaiban megörökíteni. Nem ez az első kiállítása Budaörsön sem, hiszen láthattuk már a munkáit a Budaörsi Művészek Egyesülete (B.U.M.) más tagjaival együtt a Zichy majorban és tavaly például önállóan a könyvtárban; de az tény, hogy a városháza impozáns épületében és aulájában még több emberhez juthat el.  A sokféleségről azt vallja, hogy a grafikái, a festményei, a szobrai és a textilmunkái mind egyazon célt szolgálnak: valami kedvességet szeretne elindítani velük az emberekben.

A kiállítás a városháza nyitvatartási idejében egy hónapig tekinthető meg; de kedvcsinálónak kattintsanak át a galériában a megnyitón készült képeinkre!

7671.jpg