Korrekt Partner lett a „gluténmentes bolt”

0
37
7717.jpg

„Korrekt Partner” elismerésben részesült a budaörsi Amurex GM Hungária Kft., a helyiek által „gluténmentes bolt”-ként ismert vállalkozás, amit Kovácsné Gyepes Katalin a cég alapítója és Szabolcs Péter ügyvezető a múlt héten a Törökbálinti Ősz rendezvényen vehettek át.

A kereskedelemben/szolgáltatásban végzett tisztességes kereskedői/szolgáltatói magatartás elismerése érdekében a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara évente kétszer írja ki a Korrekt Partner pályázatot, és a nyertesek egy elismerő védjegyet is kapnak, ami egy kör alakú, öntapadós matrica és a cég üzletében, kirakatában hirdetheti tulajdonosa elkötelezettségét a minőség, a bizalom és a megbízhatóság iránt. Az arany és zöld színek juttatják kifejezésre az elsőséget, minőséget és a középen elhelyezkedő kéz a bizalom, megbízhatóság, együttműködés szimbóluma. Továbbá a díj egy pozitív értékeket magában hordozó határon átnyúló elismerés is, hiszen a kamara mellett a pályázat másik kiírója a Magyar-Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ.

A „Korrekt Paptner” cím 2 év időtartamra nyerhető el, de a lejárta után a használat meghosszabbítható. Nem nyerheti el a címet olyan vállalkozás, mellyel szemben a megelőző egy évben fogyasztóvédelmi eljárásban elmarasztaló döntést hoztak; vagy békéltető testület marasztalta el; vagy csődeljárás, felszámolás, végelszámolás van vele szemben folyamatban; továbbá bármely hatóság által kiadott, kereskedelmi, vagy szolgáltatói tevékenységét elmarasztaló határozat született, esetleg a fenti szervekhez ellene megalapozott panaszbejelentés érkezett.

A védjegy odaítélésére a döntést a PMKIK Etikai Bizottsága hozza, meghatározott, pontozásos szempontrendszer alapján. A védjegy használatának jogosultságát a PMKIK a hatóságokkal együttműködésben alkalomszerűen ellenőrizheti, és ha az odaítélése után a pályázónál bármilyen szabálytalanság merül fel, visszavonható.

Cikkünk a díjazott, budaörsi cégről: http://www.budaorsinaplo.hu/gazdasag/20151003/cegportre-a-glutenmentes-bolt

7717.jpg