Szolidaritási támogatások az Auchantól

0
38
7775.jpg

Szolidaritás napi rendezvényekkel várták tegnap délelőtt az Auchan budaörsi áruházában az érdeklődőket, amelyen a 20. évfordulóját ünneplő Az Auchan Az Ifjúságért Alapítvány ünnepélyes keretek között átadta támogatását a Föld Napja Alapítványnak és az Artemisszió Alapítványnak. Ám ez csak kettő azon 20 nyertes civil szervezet között, melyek között az Auchan idén összesen 170 000 eurót oszt szét országszerte „Együtt az Ifjúságért” pályázatának keretében.

Az Auchan budaörsi áruháza 8 000 euróval támogatja a Föld Napja Alapítvány „Fenntartható Budaörsért - ültess fát és versenyezz klímabarát étrenddel” című projektjét, amelynek célja a felmelegedést lassító fák ültetése, a fenntartható, egészséges étrend újjáélesztése.  (Bővebben a Budaörsi Napló szeptemberi számában!) A budaörsi Auchan Központ pedig 4 200 euróval támogatja az Artemisszió Alapítvány „Iskolából munkába - készségfejlesztés és találkozás a munka világával” című kezdeményezését, hogy a szervezet egy komplex képzést indíthasson 16-22 év közötti szakközépiskolás, szakiskolás fiatalok számára, melynek során a munkaerőpiacra való belépéshez nyújtanak segítséget.

Az eseményen jeken volt és a város nevében köszönetet mondott Wittinghoff Tamás polgármester is, illetve az alapítványok vezetői, képviselői, akikkel  az áruházba látogatók személyesen is találkozhatta és beszélgethettek az alapítványok  tevékenységéről.

A budaörsi rendezvénnyel egy időben az Auchan további kilenc áruházában vehették át a pályázat további nyertesei a támogatásokat, Csömörön az Emberbarát Alapítvány, Törökbálinton a Zimándy Ignác Iskolánkért Művelődési Alapítvány, Soroksáron Auchan az Életjel Alapítvány, Albertfalván a Segély Helyett Esély Alapítvány, Fóton a Fóti Ökumenikus Közművelődési Egyesület, Dunakeszin Boronkay György Középiskola Közhasznú Alapítvány,   Szigetszentmiklóson a Sziget Sport Club Egyesület,  Budakalászon a Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány és   Óbudán az Alapítvány a Keve utcai Általános Iskoláért.

7775.jpg