Feltáratlan 56-os emlékek gyűjtése

0
33
7956.jpg

A Pongrátz Gergely 56-os Közhasznú Alapítvány országos gyűjtést hirdet a 60 évvel ezelőtti forradalom feltáratlan emlékeinek felkutatása és közkinccsé tétele érdekében.

 

Ha elképzeléseink megvalósulnak, olyan alkotóműhelyt tudunk itt kialakítani, amely számon tartja és feldolgozza a még zömmel feltáratlan vidéki ötvenhat történetét. … A mi forradalmunkat közel fél évszázadig hallgatásra kényszerítették, itt az ideje a megszólalásnak – mondta Pongrátz Gergely, a Corvin köz egykori legendás főparancsnoka, amikor megalapította Kiskunmajsán az ország mindmáig egyetlen 1956-os múzeumát. És bár az elmúlt években sok fontos kezdeményezés indult és hiánypótló munkák is születtek, nem lehet nem észrevenni, hogy az 56-os forradalom történetének mennyi részlete feltáratlan még (és nemcsak a vidéki történtek), miközben évről-évre egyre többen távoznak el közülünk az egykori hősök, résztvevők, tanúságtevők közül” – áll a Pongrátz Gergely 56-os Közhasznú Alapítvány felhívásában.

 

Azok jelentkezését várják, akik bármilyen megőrzésre és megismertetésre érdemes emléket őriznek a forradalomról, továbbá azokét is, akiknek tudomásuk van mások által megőrzött ilyen emlékekről. A beérkezett gyűjteményi anyagot reprezentatív kiállításon mutatják be a kiskunmajsai 56-os múzeumban és az interneten.

 

További információ: Nahimi Péter, a Pongrátz Gergely 56-os Közhasznú Alapítvány kurátora

Elérhetőségek:

  • iroda: 6120 Kiskunmajsa, Iskola u. 8-10.

  • postacím: 6120 Kiskunmajsa, Pf. 36.

  • telefon: 70-210-5555

  • email: muzeum@corvinista.hu

7956.jpg