Sikeres és vidám volt a II. Őszibarack Napok

0
40
7990.jpg

A II. Őszibarack NApok keretében Szombaton déltől a Szent Benedek Gimnázium tanulói (tíz fővel, két csoporttal indultak) és a budaörsi nyugdíjas klubok tagja (szintén két csoportban, bár jóval nagyobb létszámban) mérték össze nem csak gasztronómiai tudásukat a Postarton.  A zsűri elnöke Csabay Károly, a Gr. Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár igazgatója volt. A kvíz játék (például a Kőhegy magasságát kellett tudni, a könyvtár névadóját és más budaörsi érdekességeket) inkább a fiataloknak ment nehezebben, a sajtok és sajtkrémek felismerése viszont az idősebbeknek. Itt nem tököt (mint délelőtt a piacon), hanem rímeket kellett faragni és krumplit, aminek a héjától a fiatalok igen vastagon szabadították meg a burgonyát, és olyan trükkökkel, hogy a teremben hahotáztak a jelenlévők.  Majd készült még nyaklánc barackmagból és volt barackmagdobás, barackmagszámolás. Rajzolni is kellett, az őszibarackfát terméssel együtt a legszebben Ecseri Imre vetette papírra. Az összesítésben is az ő csapatuk, tehát a tapasztalat győzedelmeskedett. A nyereményeket - két kosárban édesség, italok és kolbászok – igazságosan osztották el.
 Az esti Barack Bál (ugyancsak a PostART-on) csak a meghívottaknak szólt, de értelemszerűen ott voltak a korábbi eseményeken részt vevők is. Weidel Walter a miniszterelnöki hivatal képviseletében méltatta a Budaörsön működő Gazdakört, és ide is eljött dr. Nagy István, aki elmondta, hogy az Európai Unió szabályzata szerint ez a térség nem mezőgazdasági területek - ezért agrártámogatásra sem jogosult, - a minisztérium és jómaga is arra törekszik, hogy valamilyen formában Budaörs megkapja a lehetséges segítséget az őszibarack termesztés felfuttatásában.
A vacsorához a vaddisznó pörköltet Bíró András mesterszakács készítette, a talp alá valót a SWAMP zenekar húzta. A hangerő a nyugdíjasokon kicsit kifogott, így ők viszonylag hamar hazamentek, a fiatalabbak viszont annál nagyobbat buliztak.

Előző cikkeink:

http://www.budaorsinaplo.hu/kozelet/20161030/tokfarago-verseny-volt-a-budaorsi-gazdapiacon

http://www.budaorsinaplo.hu/kultura/20161025/oszibarack-napok-megnyilt-a-kiallitas

http://www.budaorsinaplo.hu/kultura/20161012/ii-oszibarack-napok-oktober-24-30-ig-meghivo


 

7990.jpg