Divatest – szépség, egészség és stílus nap volt

0
45
8013.jpg

A rendezvény délután 16:00 órakor kezdődött, az épületbe belépőknek rögtön a Pool Dreams Stúdió rúdfitness bemutatóján akadt meg a szemük: a lányok testhez simuló felsőben és hosszú fodros szoknyában elképesztő kunsztokat mutattak be a rúdon. Beljebb lépve több kis asztal volt felállítva, ahol többek között a CDT Szépség Egészség és Stílus szalon munkatársai fogadták a kissé megfáradt, ám kíváncsi anyukákat, akik különböző szolgáltatásokat (sminkelés, szempillaépítés, műkörömépítés) próbálhattak ki.

Pár perccel 17:00 óra után kinyíltak a színházterem kapui, ahol kibővített, T-alakú színpad és félköríves nézőtér várta az érdeklődőket. Az est háziasszonya Csomor Csilla színésznő volt, akit az ország a Barátok közt című sorozatban ismert meg  évekkel ezelőtt. A program Lakatos Márk, Magyarország egyik legismertebb stylistjának Ünnepi stílusterápia című előadásával kezdődött.

Lakatos Márk évek óta a hazai divatszakma egyik legkiemelkedőbb alakja, nevéhez világszerte ismert hazai és külföldi márkák egyaránt kötődnek, munkájának köszönhetően elnyerte az Év stylistja díjat is. Ezen a délutánon lazán, fekete-piros mintás pulcsiban és fekete farmerban állt a népes közönség elé, és nagy elánnal fogott bele az előadásába.

 „A ruhásszekrény az egy ragadozó, amiből nem tudunk semmit kivenni, mert úgysincs egy rongyunk sem”. Lakatos Márk
Márk véleménye szerint tudatosan kell fordulni a divat világa felé, és tisztában kell lenni a saját és mások elvárásaival is. Tudatosan tréningezni kell a testet és a lelket egyaránt, amíg ki nem kristályosodik, hogy „ez a legjobb bőr, ami megadatott nekünk”, függetlenül annak méretétől és milyenségétől. Kiemelte, hogy sokkal jobban fog menni minden, akár az egész nap is, ha ez a helyére kerül.

A stílus mindannyiunkban ott lakozik, a dolgunk csak annyi, hogy megtaláljuk.” Diane von Fürstenberg

Márk rámutatott, hogy az ünnepek közeledtével itt az idő az újításra, ám mindenkor fontos, hogy a személyiség megmutatkozzon a ruhában. Szerinte csak azt a darabot szabad hordani, amitől boldogabbá válunk, hiszen az a lényeg, hogy biztonságot, önbizalmat, örömöt adjon nekünk. Fontos, hogy őszintének kell lennünk magunkkal, és mindenképpen meg kell hagynunk a kísérletező kedvet. Érdemes tudni, hogy „ha egy ruha nem áll jól nekünk, az nem a mi hibánk”, hiszen a mai konfekcióipar leegyszerűsített, általános sémákkal dolgozik. Fel kell szabadulni a méretszámok támadása alól: az a lényeg, hogy olyan ruhát válasszunk magunknak, ami jól áll, és mindenhol passzol. Ezekhez Márk a következő tanácsokat adta:

  1. Ismerd meg az alkatokat!

Tudnod kell, hogy milyen alkatod (oszlop, alma, homokóra vagy körte) van, és tanuld meg, mit érdemes kiemelni és mit korrigálni.

  1. Ismerd meg a színtípusokat!

A négy alaptípuson (tavasz, nyár, ősz, tél) belül összesen tizenkét altípust különböztetünk meg – ha helyesen be tudjuk sorolni magunkat, az szintén sokat segíthet.

Márk az ünnepi trendek bemutatása és pár nagyszerű ötlet után karácsonyi és újévi jókívánságokkal búcsúzott, és kezdetét vette az első divatbemutató.

A legfontosabb egy ruhában a nő, aki viseli.” Yves Saint Laurent

Először Varga Andrea modelljei vonultak végig a kifutón, akik egyedi, fiataloknak szóló, ám elegáns és kifinomult darabokat mutattak be. A fekete-fehér kollekció darabjain a műbőr és a tüll is megtalálható volt. A bemutatót egy kis zene követette: a régebben népszerű, ám mára már megszűnt zenekar, a V-Tech frontembere, Kefír adott elő pár dalt gitárkísérettel.

A második bemutató Gulicska Nóra diplomakollekciója volt, amelynek témája az volt, hogyan lehet régi, levetett ruhadarabokból újakat kreálni. A ruhák célközönsége a hóbortos, bolondos nők, akik kedvelik a színek, minták, anyagok keveredését és sokszínűségét.

A harmadik az Aim’s kollekciója volt, amely a mindennapok ruhatárát, az „igazi hordható divatot” volt hivatott megmutatni, majd őt követte Fink Evelin bemutatója, amely igazán időtálló és stílusos darabokat vonultatott fel. A ruhái erőt és magabiztosságot sugároztak, az anyagok pedig nem mindennapi párosításban kerültek a nézők elé. Ez utóbbi két bemutatón nem csak a Rábaközi Andrea Divatiskola modellei, hanem hús-vér budaörsi édesanyák is a kifutóra léptek és profikat megszégyenítő módon mutattak be ők is ruhákat.


Az est tombolasorsolással zárult, ahol a szerencsések az esten jelen lévő üzletek által felajánlott értékes ajándékokkal gazdagodhattak.
 

8013.jpg