Egészség

Lehet egy szakrendelőt politikamentesen működtetni?

2016-11-08

A betegek csak a szolgáltatás minőségének a javulását érzékelhetik majd abból, hogy (hivatalosan novemberben 1-jétől, gyakorlatilag már néhány hete) új vállalkozás üzemelteti a budaörsi egészségügyi központot. Legalábbis ezt ígéri Zsákai Zoltán, a Jump Kft. ügyvezetője

Kik kaphatnak térítésmentes influenza elleni védőoltást?

2016-11-03

Az előző évekhez hasonlóan, az idén is lehetőség nyílik a 60 éven felüliek, valamint életkortól függetlenül, egyes krónikus betegségben szenvedő személyek, illetve egyes munkakörökben foglalkoztatottak térítésmentes influenza elleni védőoltására.  A háziorvosnál kell kérnie.

Mindenkinek jár a boldogság!

2016-10-14

Minden évben október 15-én ünneplik az Ölelés Világnapját, amely rávilágít az emberi kapcsolatok, az érintés, a boldogság fontosságára. Természetesen az a jó, ha nem csak egy napon, hanem az egész év folyamán teszünk a saját és társaink boldogságáért. Ehhez nyújt segítséget a Jobb Veled a Világ Boldogságklub, amely szeptembertől havonta tart összejövetelt a lakótelepi Közösségi Házban.

Empátia nap – meghívó

2016-09-19

A Mozgáskorlátozottak Budaörsi Egyesülete szeptember 24-én 10 órai kezdettel ismét Empátia napot tart a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében.  Bemutatkozik az egyesület új elnöksége, a sazórakoztató műsorok keretében a kombi táncosokat is viszontláthatjuk, és hasznos, orvosi tanácsokra is számíthatunk.

 

Kerékpáros mentőversenyen lettek elsők a budaörsiek

2016-09-05

A Budaörsi Mentőállomás csapata első helyezést ért el szeptember 3-án a Ride and rescue nemzetközi kerékpáros mentőversenyen Haringsee-ben (Ausztria). A fókuszban a mentési helyszíneken a társszervekkel és speciális mentőegységekkel való együttműködés állt.

Az anyatejjel tápláló kismamákat ünnepelték

2016-08-26

Budaörsön tizenegyedik alkalommal köszöntötték a városháza nagytermében azokat a kismamákat, akik több mint hat hónapon át szoptatták a gyermeküket. Zenés műsorral, játszóházzal, büfével és ajándékkal várják őket minden évben, de a tapasztalatok kicserélésére, tanácsadás kérésére is van lehetőség.

Ingyenes fogszabályozási konzultáció

2016-08-13

Miért kell már 10-12 évesen elvinni a gyermekeket fogszabályozó szűrővizsgálatra, és milyen problémával járhat ennek az elmulasztása? Prof. Dr. Borbély Péter a Debreceni Egyetem vendégprofesszora és a budapesti Dr. Borbély Fogszabályozó Stúdió alapítója válaszolt kérdéseinkre.

A nyár, a szex és az okoskütyük

2016-08-03

Az emberek 52%-a jobb szexre számít a nyaralás alatt, de 60%-uknak csalódnia kell.  A mobiltelefon e szempontvól is elrontja a nyaralásunkat? A Durex kutatásából kiderül, hogy igen. Szokásunktól eltérően ezúttal nem kérdeztük meg kiegészítésként budaörsiek véleményét, de ki-ki tegye hozzá a saját tapasztalatait!

Mit tehet kiszáradás ellen?

2016-08-02

A nyári forróságban fokozottan kell ügyelnie a folyadékbevitelre, és jól teszi, ha a környezetében élőkre is odafigyel! A kisgyerekekre, idősekre, valamint a házi kedvencekre – mondja dr. Simon László.

A csapból is ez folyik

2016-08-01

Tudták, hogy Budaörsön kemény a víz? És azt, hogy ami a mosógépnek ártalmas, az nekünk, embereknek direkt jó? Cikkünkből az is kiderül, hogy miért. S mi a helyzet az ásványvízzel?

Fogaink egészsége nem játék!

2016-07-28

A tudatos életmód alapja a szájhigiénia és a fogaink egészségének megőrzése, hiszen – ahogy mondják – a mosolyunk mindent elmond rólunk. Vági Zsolt dietetikus több fontos összefüggésre világít rá.

Mia a segítő kutya

2016-07-22

Vannak már olyan robotok, amiket arra programoznak be, hogy segítsenek rászoruló embertársainkon; vigyáznak az emlékezetkieséssel küszködőkre, hogy ne hagyják el a biztonságos környezetüket, megemelnek és visznek tárgyakat, ha az emberi erő ehhez már kevés. A 19 éves Bárdos Adrienn, aki Budaörsön él, szintén segítségre szorul, de aligha létezhet olyan robot, amiért elcserélné Mia kutyáját.

Az én szerencsém

2016-07-21

Rászántam egy fél délelőttöt, és még autókáztam is egy kicsit ahhoz, hogy elintézzek valamit, amit a saját otthonomból öt perc alatt elintézhettem volna...

Legyél Te is naptudatos!

2016-07-15

Tudta, hogy a melanoma kialakulásának egyik fő oka a bőrt érő ultraibolya sugárzás? Az emberek többsége imád strandon, vízparton üdülni. Ám manapság  szinte a csapból is az folyik, hogy a napsugárzásnak káros hatásai vannak. Hogyan lehet mégis naptudatosan, az egészségünket megőrizve élvezni a nyarat?

Lili és a gyerekek

2016-07-14

Lilinek nincsen vezetékneve. Elmondom, mije nincs még: kezei. Neki ugyanis lábai és mancsai vannak, továbbá okos feje és jó szíve, nagy étvágya és kitartó lelkesedése. Merthogy Lili kutya, ráadásul terápiás kutya, sőt sportoló kutya, aki most a keverék kutyák számára is nyitott IMCA-PAWC „világbajnokságra” készül. A gazdájával, Budainé Mezei Zitával beszélgettem.

Az úszás gyógyító hatása

2016-07-06

A vízben való mozgás gyógyító hatása annyira közismert, hogy talán kár is vele külön foglalkozni. Hogy mégis megtesszük, annak az az oka, hogy minden egyes úszásfajta más-más testrészünkre hat – és ezt már kevesebben tudják -, illetve van azért néhány ellenjavallat is.

Hőségriasztás!

2016-06-24

Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvos 2016.06.23-án 24.00 órától 2016.06.26-án 24.00 óráig a Hőségriasztás 2. fokozatát rendelte el. Legyen szó gyerekekről, fiatalokról vagy idősekről, oda kell figyelni a figyelmeztetésekre!

Csődbe ment az EuropMed? Mi lesz a betegekkel?

2016-06-23

Az EuropMed Kft.-vel kötött önkormányzati szerződés sürgősséggel került a tegnapi képviselőtestületi ülés napirendjére. A budaörsi szakellátást nyújtó cég vezetésén belül kialakult igen súlyos problémák néhány hete kerültek nyilvánosságra. Úgy tűnik, hogy a város vezetése nem várhatja meg nyugodtan, amíg a rendőrségi feljelentés után a nyomozás lezárul, hiszen a cégnek jelenleg nincs vitathatatlan ügyvezetője.

Süssön egészségére!

2016-06-18

Jön a hétvége, sokan sütnek-főznek a családnak és a barátoknak. És egyre többen szeretnék ezt úgy tenni, hogy egészséges legyen az étel. Cikkünk szerzője Héder Éva, dietetikus rendszeresen cáfok tévhiteket, vagy csak sok mindent gondol másként, mint mások. Ezúttal példázl arról ír, hogy nem baj, ha valamit olajban sütünk, de...

Szezonzáró klubnap

A látássérültek – a mozgáskorlátozottakat is vendégül látva - június 17-én, pénteken tartották a szezon utolsó klubnapját Budaörsön a Csiki-kertben. Miután a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületének elnöke Nyikes Fatime minden fontos dolgot elmondott a nemsokára kezdődő nyári életmódtáborról, néptánctanulás, éneklés, tombola és finom ebéd következett.

Jelenlegi oldal: 1 Összes oldal 13