Kultúra

Jön! Sárik Péter az év zenésze

2016-11-10

Sárik Péter dzsesszzongorista gyakori fellépő a budaörsi PostART-on, legközelebb november 17- találkozhatunk vele és a triója tagjaival itt.

Divatest – szépség, egészség és stílus nap volt

2016-11-06

Esős szombat délután, november 5-én, zajlott a budaörsi Divatest a Jókai Mór Művelődési Központban, amely valódi élményeket és feltöltődést kínált az odalátogató nőknek a szépség, egészség és stílus témakörében.
 

Könnyek csillognak a Nap szemében – Meghívó könyvbemutatóra

2016-11-04

Szeretettel várjuk 2016. november 16-án 18:30-tól  Demján János: Könnyek csillognak a Nap szemében című verseskötet könyvbemutatójára a budaörsi Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtárba.

Meghívó a 21. Svábbálra

2016-10-29

2016. november 19-én tartják a 21. Svábbált az 1. számú Általános Iskolában.

A jegyek már kaphatók!

 

Őszi gyermekprogramok a Heimatmuseumban

2016-10-26

Ősztől szeretettel várja újra a Heimatmuseum a nagyóvodás és kisiskolás gyermekeket különböző tematikus eseményekkel és foglalkozásokkal.

Őszibarack napok – megnyílt a kiállítás

2016-10-24

„Mi jutott eszébe az embereknek Budaörsről száz évvel ezelőtt? A bor, a szőlő és az őszibarack és a Kőhegyen a sok szép pince.” Fotó- és gasztronómiai kiállítással kezdődött tegnap késő délután a városházán a budaörsi őszibarackot népszerűsítő programsorozat.

Véget ért az idei Primanima

2016-10-23

Október 22-én, szombaton véget ért az 5. Primanima Nemzetközi Animációsfilm-fesztivál a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban. A záróünnepség, akárcsak a megnyitó, teltházas volt, a díjazottakat vastapssal ünnepelték.

Megkezdődött a Primanima

2016-10-20

Szerda este a Jókai Mór Művelődési Központban teltház volt az 5. Primanima Nemzetközi Animációsfilm-fesztivál megnyitóján. A benevezett filmeket (77 rövidfilm és 30 gyerekfilm) három napon keresztül lehet megtekinteni. S idén először a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Térben, vagyis a BABtér nagytermében is vannak programok, mellyel egy új kulrális helyet is avattak városunkban.

„Életfogytig rock and roll”

2016-10-15

A ma esti jótékonysági Omega koncert minden szempontból abszolút siker. A budaörsi sportcsarnok tele volt, a közönség nagyon jól érezte magát és igen nagy valószínűséggel a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete meg tudja vásárolni a bevételből a Patkó utcai helyiséget, ahol jelenleg is dolgoznak.

„A gyomromban érzem, ha jó a produkció”

Szinte minden budaörsi kulturális rendezvény mögött ott van, mert a szervezéstől a standok felépítésén át az esti buliig mindenből kiveszi a részét. Szíve csücske most éppen a PostART, ahol a kávézót alakították át közösen barátságos,  vendégcsalogató találkozóhellyé. Októberben Selmeczi Ágnes volt szerkesztőségünk vendége, amikor egyszerre ötünktől záporoztak rá a kérdések.

Zenevarázs – meghívó

2016-10-13

Az „Uplifting Nap”, amely november 12-én lesz a városházán, tartalmas és könnyed zenei élménynapot ígér, amely mindenkit feltölt, és a szervezők bíznak benne, hogy összehozza a különböző korosztályokat és a legkülönbözőbb embereket.

II. Őszibarack Napok október 24-30-ig – meghívó

2016-10-12

A Budakörnyéki Őszibarack Szövetkezet október 24-30-ig rendezi meg az idén a II. Őszibarack Napokat. Hogy miért pont őszibarack, azt a budaörsieknek nem igazán kell indokolni, hiszen egykor a település híres volt a nagyon finom és az asszonyok által a budai piacon értékesített gyümölcseiről.

Húszéves a budaörsi Pillantás Fotókör

2016-10-10

A Pillantás Fotókört húsz évvel ezelőtt alapította Rátkainé Füzér Judit, és azóta számtalan gyermekkel szerettette meg a megfelelő pillanat megragadásának művészetét, a fotózást. Alkotásaikat hazai és nemzetközi versenyeken is egyaránt elismerik.

Állatok világnapja…

2016-10-09

Volt solymászbemutató, hüllőshow és kutyás bemutató is  az Állatok Világnapja alkalmából ma a Jókai Mór Művelődési Központban.

Szereted a rajzfilmeket? Jön a Primanima

2016-10-07

Ötödik alkalommal rendezik meg a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált, amit idén október 19. és 22. között tartanak Budaörsön. A fesztivál kezdeményezője és fő szervezője az Ilyés Gyula Gimnázium, illetve annak animációs tanárai és diákjai. Elsősorban fiatal alkotók mutatják meg, mit tudnak, de minden évben van egészestés film is.

„A két Lotti”

2016-10-06

 „A két Lotti” történetét rengetegen dolgozták már fel. A Budaörsi Latinovits Színház és a Múzsák Társulat közös produkciója az eredeti helyszíneken és korban hagyta. Az előadásban sok a zene, lendületes a koreográfia, a kislányok pedig egytől egyik helyesek és tehetségesek.

CANTATA IN MEMORIAM 1956 – meghívó

2016-10-02

A szabadságharc 60. évfordulójára a forradalmat átélt, majd Kaliforniába emigrált magyar zeneszerző és zongoraművész Neszlényi Pfeiffer Judith művének bemutatásával emlékezik a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus,október 28-án, péntek este 19:00 órakor kezdődik a budaörsi városházán

 

“Hangos” versek a könyvtárban

2016-09-29

A Verstorta 2011-ben, a Versutca 2013-ban a Verscsokor pedig 2015 karácsonyán jelent meg. Szerzőjük Monok Zsuzsanna Kikelet és barátai ezekből olvastak fel néhány szép költeményt tegnap este a városi könyvtárban. A nyugdíjas pedagógus az utóbbi években vált igen termékeny költővé.

Playback-színház

2016-09-22

A Fabulatórium  Playback Színház, dr. Jakab Julianna vezetésével kéthetente hétköznap és kéthavonta szombaton a Terraparkban tartja próbáit. De mit is csinálnak ilyenkor? Cikkünkből kiderül.

Hahotázva indult a családi nap a Közösségi házban

2016-09-21

Családi napot tartottak a múlt szombaton a lakótelepi Közösségi Házban. Bár sok más esemény is volt még ezen a napon, érdeklődőkben mégsem volt hiány. Egyebek között lehetett jógázni, volt bemutató angolóra gyerekeknek és közös főzés nélküli "főzöcskézés".

Jelenlegi oldal: 1 Összes oldal 36