Oktatás

Almaprojekt a 2. b-ben

2016-10-14

Hogyan lesz az almamagból almás sütemény? Meséken és közös kalandokon át vezetett az út Ircsi nénivel és a 2. b osztállyal többek között az almáskertbe és a sarki zöldségeshez, majd ért véget októberben egy bemutató órán az osztályteremben.

Hagyományőrzés- és teremtés az Árpád utcai iskolában

2016-09-28

Augusztusban új, modern és teljesen akadálymentes épületben nyitotta meg újra kapuit az „Árpád utcai iskola”, ahol a tanulásban akadályozott és értelmileg akadályozott gyermekek oktatása és nevelése folyik. Az iskola jelenéről és jövőjéről az új tagintézményi vezetővel, Fazekas Mónikával beszélgettünk.

 

Október 3-án nyit a Tanoda!

A Budaörsi Tanoda október 3-án kezdi meg ebben a félévben a működését. A  Budaörsön lakó és/vagy tanuló gyerekek és fiatalok számára nyújtanak segítséget  a mindennapi iskolai felkészülésben, tanulásban, a házi feladatok elkészítésében, a nyelvtanulásban, a korrepetálásban, a fejlesztésben. Emellett közösségi programokat és művészeti tevékenységet is szerveznek a fiatalok számára.

A Pillantás Fotókör fődíjat és különdíjakat is kapott

2016-09-21

A budaörsi Pillantás Fotókör tagjai, Gönczi Gergő fődíjas lett, Kótány Katica különdíjas, Csomós Pál pedig könyvutalványban részesült az Európai Mobilitási Hét Kreatív pályázatán.

 

Ötödik éve Hangoló

2016-09-12

„A gyerekek nagy lelkesedéssel segédkeznek a műsorok technikai lebonyolításában, úgy szoktam mondani: jutalomból dolgozhatnak. ”Tóth László a művelődési központban ötödik éve vezeti a „Hangoló” szakkört.

Újra szenior akadémia!

2016-09-02

Szeptember 9-én az időskori diszkrimináció témájával  kezdődik az országos idősképző hálózatot működtető Zsigmond Király Egyetem által szervezett és a  Budaörs Város Önkormányzata által támogatott Budaörsi Szenior Akadémia ötödik féléve. Az előadásokon minden 50 év feletti budaörsi érdeklődő részt vehet, ingyenesen.

Ünnepélyes tanévnyitó az új Árpád utcai iskolában

2016-08-31

Ünnepélyes keretek között adták át ma az Árpád utcai, egykori „kisegítő”, mai hivatalos nevén a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola Gyógypedagógiai Intézményi Egység új épületét, amely egyben az új iskolai év városi megnyitója is volt.

A Kids Club módszer

2016-08-22

A Kids Clubban a gyermekek nem érzik tanulásnak az idegen nyelvet, hiszen játék közben sajátítják el a mindennapi élet nyelvezetét. A módszer már hathónapos kortól egészen 14 éves korig javasolt. Megérkezett Budaörsre!

 

Segítsünk együtt, egymásnak!

A nagyobb családokban gyakran egymástól is megöröklik a gyerekek a tanszereket; de ahol már nincs újabb kisiskolás, ott se dobja ki a jó állapotú iskolaszereket, hanem vigye be egy adományokat gyűjtő helyre, mert biztosan van olyan gyerek, aki örül majd neki!

A Hollósyban jártak a táborosok

2016-08-17

A jövő "sütimesterei", a Csiki tábor e heti résztvevői tegnap a  Hollósy cukrászdában jártak,  ahol megtudták, hogy a tulajdonos házaspár, Anna és Zsolt, miért lettek cukrászok és hogy ki találja ki a recepteket. A gyerekek ezúttal nem csak fagyiztak és sütiztek, kivételesen a műhelybe is bemehetek.

Akciós tanszervásár a multiknál

2016-08-16

Természetesen nem csak a vásárlásról kell szólnia az iskolakezdésnek, de azért megvannak azok a dolgok, amelyek nélkülözhetetlenek. Következő összeállításunkban a legfontosabb teendőket és „veendőket” vesszük sorra a Budaörsön található áruházak termékválasztéknak segítségével.

Maradjon játék és öröm a tanulás az iskolásoknak is!

2016-08-11

Alternatív iskolát keres? Szeptembertől indítjuk alsó- és felsőtagozatos gyereknek magántanulói csoportjainkat Budakeszin „Budai Gyerekcentrum - Aktív iskola néven. A többnyelvű kommunikáció, a tapasztalati tanulás és a felfedezés öröme áll a középpontban, hogy az itt tanulók boldog, szabadgondolkodású, kreatív felnőttek legyenek.
 

Írj, s megmondom ki vagy!

2016-08-02

Már a gyermekek is megismerhetők a firkákból és különös világukat tükröző rajzaikból, mint ahogy később a felnőttek a rajzaikból és kézírásukból. Vajon mit árul el a kézírásunk? Változik-e az életünk során? Milyen élethelyzeteken segíthetnek át egy grafológus tanácsai? Rénesné Eller Gertrúd grafológus  július végén szerkesztőségünk vendége volt.

Hadisírgondozó Ifjúsági Tábor

2016-07-19

A Német Hadisírgondozó Népi Szövetség szervezésében Budaörs Város Önkormányzat támogatásával 2016. július 17-31. között Ifjúsági Hadisírgondozó nyári tábor valósul meg Budaörsön és környékén. A két hetes táborban német és orosz diákok mellett magyar - elsősorban budaörsi - gyerekeket is fogadnak a szervezők. A tábornak részben a Budaörsi német-magyar Katonai Temető, Békepark ad otthont.

Hétfőtől Csiki galaxis?

2016-07-16

A Csiki táborban egy újabb hét, az idén a negyedik zárult le péntek délután a gyerekek munkáit bemutató kiállítással és színházi előadással. A szórakozás és a tudásszomj kielégítése az öt nap alatt éppen megfelelő arányban keveredett, amit nem egy szakértő állított lapunknak, hanem maguk a gyerekek.

Kánikulában strand, ha enyhül az idő vadaspark?

2016-06-25

Ez az első hétvége a vakációban, amit egy-két nap szabadsággal megtoldva  meghosszabbíthatunk, hogy a szülők és gyerekek együtt rengeteg új élménnyek gazdagodjanak. Hova menjünk? Ehhez  adunk tippeket. Amíg tart a kánikula strandra, ha sok a napból játszóházakba, vagy ha majd enyhül például a vadasparkba. Vagy 5D moziban jártak már?

Hermanosok Erdélyben

2016-06-23

Egy erdélyi tanulmányi kiránduláson vett részt június 5-től 9-ig a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola 7. évfolyama a Határtalanul program keretében- - erről Bartók Enikő rajz-földrajz szakos tanár számolt be lapunknak.

Ösztöndíj hetedikes kortól

2016-06-22

Hátrányos szociális helyzetű, nappali tagozatos, 7-8 évfolyamara járó, valamint szakiskolai, gimnáziumi, illetve szakközépiskolai tanulók számára nyújt öszöndíjat az önkormányzat. A pályázati adatlap itt is elérhető.

150 ember előtt tudtak az érzéseikről beszélni

2016-06-14

A budaörsi kortárssegítő csoportok programját és munkáját maga Philip Zimbardo professzor, a Hősök tere kezdeményezés atyja ismert el. Neki köszönhetően beszélünk egyre többet arról mostanában, hogy miért is megyünk el az utcán egy rosszul lett, segítségre szoruló ember mellett és miért lépünk oda hozzá olyan kevesen. Ezen lehet változtatni!

Kitüntették a St Benedek iskola pap-tanárát

2016-06-09

A Lengyel Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitüntetést vehette át június 2-án Bese Gergő Péter, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye papja, a budaörsi St. Benedek középiskola tanára – írja a Magyar Kurír.

Jelenlegi oldal: 1 Összes oldal 15