Paragrafus

Elismerték a rendőrök munkáját

2016-10-28

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartottak állománygyűlést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon.
 

Közlekedés Mindenszentekkor

Országszerte segítik rendőrök a biztonságos közlekedést a közutakon, illetve a temetők környékén. Mindenszentek és halottak napja alkalmából szeretteinkre emlékezünk és emiatt gyakorlatilag az egész ország útra kel. Fontos tudni, hogy ez az időszak - különösen a 2016. október 29. november 1. közötti négynapos hosszú hétvége - az átlagosnál nagyobb veszélyt jelent a közlekedők számára.

Bűnmegelőzési ajánlások a Halottak Napjára

2016-10-27

Mindenszentek és Halottak Napja közeledtével sokan látogatnak ki elhunyt szeretteik sírjához, hogy elhelyezzék a kegyelet virágjait és meggyújtsák az emlékezés gyertyáit.  Ilyenkor azonban gyakrabban fordul elő gépkocsi-feltörés, síroktól történő virág és koszorú eltulajdonítás, illetve alkalmi- vagy zseblopás. Hogyan előzzük meg?

Mobiltelefont lopott

2016-10-24

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt M. Péter 22 éves budaörsi lakos ellen.

Bombával fenyegetett, egy óra alatt elfogták

2016-10-06

Egy órán belül elfogták a budaörsi rendőrök azt a 28 éves gyanúsítottat, aki szeptember végén és tegnap hipermarketeket fenyegetett meg, hogy bombát helyezett el.

 

Kerékpáron és gyalogosan is a biztonság az első

2016-09-27

Városunkban közlekedve számtalanszor látom, hogy a kerékpárosok (gyakran ráadásul mindenfajta védőfelszerelés nélkül) száguldanak át a zebrán. Ez a magatartás tilos és nagyon veszélyes is, hiszen a gyalogátkelőhelyen csak a gyalogosnak van elsőbbsége, ezért a kerékpárt is csak gyalogosan szabad áttolni. A következőkben a kerékpárosokra és a gyalogosokra vonatkozó szabályokat foglaljuk össze a balesetmentes közlekedés érdekében.

Autómentes nap a Kesjárnál

2016-09-21

A budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola autómentes napot tart holnap. A budaörsi rendőrök irányítják a forgalmat az iskolába vezető utcák környékén. A iskola honlapján található térkép szerint gyalogosan mennek a gyermekek a tanintézménybe.

Új bűnmegelőzési előadó a kapitányságon

2016-09-12

Egri Judit rendőr zászlós augusztusban kezdett bűnmegelőzési tanácsadóként a Budaörsi Rendőrkapitányságon. Vele beszélgettünk a tervekről és teendőkről.

Tilos a kerti hulladék elégetése

2016-09-03

Szeptember első hétvégéjén nagyon sok  családi házban az a hétvégi program, hogy a nyaralás után rendbe teszik a kertet, összegyűjtik a letört gallyakat, lehullott leveket, egyéb kerti hulladékot és…; nos a helyes az, ha komposztba vagy zöldzsákba rakják, a helytelen, ha elégetik. Erről szól cikkünk.

Új, fiatal rendőrök érkeztek

2016-09-02

Tiszthelyetteseket köszöntöttek a Budaörs Rendőrkapitányságon, melynek illetékességi területén 16 új rendőr állt szolgálatba,  Budaörsön 11 fővel bővül a létszám.

Újra az utakon az iskolások!

2016-08-31

Holnap új tanév kezdődik, ami a közlekedésben is változásokat hoz.  Az iskolás gyermekek – különösen az alsó tagozatos diákok és a kis elsősök – a nyár emlékeivel a fejükben figyelmetlenek lehetnek iskolába menet-jövet, illetve azok környékén, ezért szeptembertől fokozott körültekintés ajánlott minden gépjárművezető részére.

Rendszámot hamisított?

2016-08-30

A magyar rendszámot egy cseh hatósági jelzésű rendszámra cserélte a budaörsi P. Endre (47 éves), ami egy ellenőrzésen derült ki és ezért eljárás indult ellene.

Az Idesüss Fesztiválon is biztonságban

2016-08-24

Most hétvégén lesz az Idesüss fesztivál, ahol a rendőrség megnövelt  létszámmal teljesít szolgálatot az utcabálra kilátogatók nyugodt szórakozása érdekében. A  rendőrökkel természetesen nem csak a rendezvény helyszínén találkozhatunk, hanem a város más pontjain is, mivel a kapitányság a város egész területén ügyel a rend fenntartására. Munkájukat a közterület-felügyelet munkatársai is segítik.

Hamis rendszám, hamis okmányokkal

2016-08-16

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. József 55 éves budapesti lakos ellen.

Táborban is jártak a rendőrök

2016-08-15

Pénteken este egy 66 éves dabasi asszonynak segítettek a rendőrök hazajutni Budaörsről és két 8 éves, elcsavargott kislányt is épségben megtaláltak Perbálon. A budaörsi Csiki Pihenőkertben pedig a múlt héten immáron 6. alkalommal rendezték meg a „CSI Budaörs helyszínelő és krimi tábort".

Figyeljünk egymásra és az értékeinkre!

2016-08-09

A bevásárlóközpontok, zsúfolt helyek, parkolók nyáron is ideális elkövetési terepet jelentenek a tolvajok számára, ezeken a helyszíneken különösen figyeljenek az értékeikre – derül ki Hoffmann Kornél őrnagy, a Budaörsi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályvezetőjének a szavaiból. A strandunk szerencsére nyugodt. A megelőzés szempontjából pedig a kulcsszó a figyelem.

Ruhákat loptak

2016-07-28

Sz. Rebeka 20 éves tatai lakos előbb egy ollót emelt el, hogy le3vágja az árcédulákat a ruhákról, amit ellopott egy budaörsi áruházban. Elfogták. Ahogy K. Dezsőt és az élettársát is, akik biatorbáhyon szarkáskodtak.

Aknagránátot találtak a Kinizsi utcában

2016-07-21

Aknagránátot találtak Budaörsön a Kinizsi utcában földmunkák közben csütörtök délután. A tűzszerészi munkálatok idejére az utcát a 41. és 47. szám között lezárták és kiürítették. A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje Bátyi Edina elmondta, hogy egy 82 milliméteres repeszaknagránátot azonosítottak és megsemmisítésre elszállítják.

A lopások megelőzése a strandon

2016-07-18

A budaörsi nyomozók és vizsgálók 14 bűnügyben tettek vádemelési javaslatot az illetékes ügyészség felé a múlt héten, továbbá 3 esetben kezdeményezték a gyanúsítottak bíróság elé állítását. Cikkünkben a rendőrség ezúttal a strandlopásokra hívja fel a figyelmet, és hogy miként előzhetjük meg.

Vigyázat, csalók!

2016-07-11

A Budaörsi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban több olyan csalást követtek el vagy kíséreltek meg elkövetni ismeretlenek, ahol valamilyen rokonnak adták ki magukat és egy velük történt eseményre, például balesetre hivatkozva készpénzt vagy ékszert kértek a főként idős sértettektől. Ne dőljenek be nekik!

Jelenlegi oldal: 1 Összes oldal 18