Városháza

Új honlap készült a várostervezési alapdokumentumok egyeztetéséhez

2016-11-10

A Budaörs 2030 Távlatok program keretében végéhez közeledik a városi Településfejlesztési Koncepció (TKF) és az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) megalkotásának első szakasza. Elkészült egy új honlap is, amelyen a lakossági véleményeket is meg lehet tekinteni.

Ideiglenes üzemeltető az e.ügyi kp.-ban

2016-10-20

„Az egészségügyi ellátórendszer egyes kérdéseiről” címmel azért hozott újabb határozatot tegnap a képviselőtestület, hogy az EuropMed Kft. csődje miatt az egészségügyi központot a JUMP Consulting Kft. a pályázat sikeres lezárultáig, átmeneti időre jogszerűen üzemeltethesse. Mégsem erről vitatkoztak a képviselők...

„Köztörvényes megoldás” az állami extra elvonás

2016-10-19

Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő a mai budaörsi önkormányzati ülésen bevallotta, hogy a szolidaritási adó késői módosításként került be a törvény szövegébe, így amikor azt elfogadta, nem tudta, hogy kit, hogyan fog érinteni. Majd  hozzátette: ha a budaörsiek pert indítanak a magyar állammal szemben, vajon milyen eséllyel fognak a jövőben a város érdekében lobbizni?!

Perre megy az állammal az iskoláiért Budaörs

2016-10-18

Rendkívüli képviselő-testületi ülés lesz holnap, öt fontos napirenddel. Az elsőre szeretnénk olvasóink figyelmét felhívni, aminek a lényege az, hogy a város nem adja önként az iskoláit az államnak, nem vállalja szó nélkül, hogy szolidaritási hozzájárulás címén 2,1-2,3 milliárd forintot vonjanak el a város jövő évi költségvetéséből, hanem perre viszi az ügyet. Érdemes élőben is követni a holnapi vitát, de természetesen itt is beszámolunk majd róla.

Kipipálva a közmeghallgatás

2016-10-06

A tegnapi közmeghallgatáson az első háromnegyed órában Wittinghoff Tamás igen részletesen és szemléletesen – diagramokkal és fotókkal – prezentálta, hogy mi zajlik a városban jelenleg. Majd jöttek a kérdések, a Baross utca nyugati végén lakóktól kezdve, akik az erdősávot féltik, a Kőhegyen és az ófalun át a Frankhegyen élők problémájáig. Egyetlen, apró incidenssel végül 1 óra 45 percig tartott az esemény.

Mától kis népszámlálás

2016-10-01

A Központi Statisztikai Hivatal kis népszámlálás tart. Az adatfelvételre 2016. október 1-je és november 8-a között kerül sor. A minta a lakások 10%-ára terjed ki, és 2148 településen mintegy 440 ezer háztartást és kb. egymillió embert érint. A mintába került háztartásokban élők számára a válaszadás kötelező. Budaörs  bekerült a 2016. évi mikrocenzus mintájába.

A képviselő-testületi ülésen történt

2016-09-22

Többen juthatnak lakástámogatáshoz, továbbra is segíti az önkormányzat a helyi rendőrséget és bővül a közterületi térfigyelő kamerák száma. Többek között ezekről is döntöttek a 2016. szeptember 21-én megtartott képviselő-testületi ülésen.

Megnyílt a hitelfelvétel lehetősége Budaörs számára

2016-09-21

Felvehet  hitelt a város önkormányzata, miután megkapta ehhez az állami engedélyt. A mai testületi ülésen  meghozott határozat arra  hatalmazza fel a polgármestert, hogy a hitel felvételére vonatkozó pályáztatási eljárást bonyolítsa le, a hitelszerződést kösse meg, azonban az  igénybevételéről majd csak a 2017. évre vonatkozó költségvetési rendelettel együtt döntenek.

A Tiszta, Virágos Budaörsért pályázat nyertesei

2016-09-20

A Tiszta, Virágos Budaörsért  pályázat ünnepélyes díjátadójára került sor tegnap délután a városházán. A családi ház és környezete kategóriában első helyezett  Arany Julianna lett,  az utcarészek között  Bóné Sándorné, a balkonok, erkélyek kategóriában Bodnár Istvánné, míg a vállalkozások, intézmények kategóriában Halász Erika salátázója bizonyult a legjobbnak.

Közmeghallgatás október 5-én

2016-09-07

Közmeghallgatás lesz október 5-én (szerdán) 17 órakor a városházán. A város lakossága a polgármesternek, a jegyzőnek és a képviselőtestület tagjainak tehetnek fel kérdéseket.

“Europ-Med ügy” – még nincs vége…

2016-09-01

Ideiglenesen az ügyeleti orvosi ellátást is biztosító Jump Consulting Kft., üzemeltetheti az önkormányzattal kötött szerződés alapján a Budaörsi Egészségügyi Központot, a korábbi üzemeltető, az Europ-Med Kft. belső pénzügyi botrányai miatt - erről döntött tegnap a képviselő-testület. Közben kiírják a feladatra a pályázatot.

Egész napos sztrájk lesz a polgármesteri hivatalokban

2016-08-18

Újabb, ezúttal egész napos sztrájk lesz a polgármesteri hivatalokban. A munkabeszüntetést szeptember 14-én tartja a Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) szakszervezet azonnali 30 százalékos fizetésemelést követel.

Pályázat bérlakásra; „előleg” a színháznak

A 2016. augusztus 17-én megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen többek között megszavazta a képviselő-testület a Budaörsi Latinovits Színház pótelőirányzat kérelmét, amire azért volt szükség, hogy idejében tudjanak színészeket szerződtetni. Továbbá piaci alapú bérlésre pályázatot írtak ki egy lakásra a Piskás Tivadar utcai önkormányzati tulajdonú házban.

Megújul a régi udvarház homlokzata

2016-08-05

Telnek a hetek, hónapok, évek, és bár az egykori udvarház utolsó állandó lakója, a Posta már régen elköltözött a Templom térről, a műemlék (pontosabban „helyileg védett”) épület nem újul meg, csak különböző tervekről hallani. Most a homlokzatát mégis rendbehozzák!

Iskolakezdéshez támogatások

2016-08-01

Iskolakezdés? Hiába van még egy hónap hátra a nyári szünidőből, sok családban már most számolhatnak, hogy miből fogják megvásárolni a gyereknek az új tanszereket. A budaörsi önkormányzat irodavezetője, Kövesdi Gabriella azt gyűjtötte kérésünkre össze, náluk milyen címeken lehet erre a célra támogatást igényelni.

Pályázat telekbérlésre

2016-07-27

Egy 1033 négyzetméteres, Puttony utcai, „szőlő” megnevezésű ingatlan és  hasznosításra az önkormányzat nyílt pályázatot hirdet, a pályázat beadási határideje 2016. augusztus 19. péntek 12.00 óra.

Miért van feltúrva a lakótelep?

2016-07-25

Nincs ezen a héten melegvíz, néhány házban áram se lesz, az ablakunk alatt fúrnak, kalapálnak - kellemetlenségekkel is jár az itt élők számára, hogy  a lakótelepen szépülnek és korszerűsödnek a létesítményeink. A nyári beruházásokra idén 90 millió forintot költ a város – a részletek a Budaörsi Televízió július 20-i Városi Magazin című műsorában hangzottak el Bíró Gyula alpolgármestertől.

Rendkívüli testületi ülés volt

2016-07-22

Rendkívüli ülést tartott tegnap Budaörs a képviselő-testület, ahol egyebek mellett döntöttek arról, hogy mégsem bontják fel a szerződést az Europ-Meddel, de további részletek nem hangzottak el. Rubik Ernő utca is lesz a városunkban...

Ingyen ebéd a szünidőben

2016-07-17

A rászoruló gyermekek nyári étkeztetését Budaörsön az idén már nem az állam, hanem az önkormányzat finanszírozza – derül ki cikkünkből.  A 250 jogosult szülőből 175-en veszik igénybe a lehetőséget. Az eddigi visszajelzések szerint a háromfogásos ebéddel elégedettek a gyerekek.

Szeretnénk a közbringát

2016-07-09

Ahhoz, hogy sokan és szívesen használják a közbringákat az emberek többsége szerint az kell, hogy közel és könnyen elérthető helyen legyenek a gyűjtőállomások, továbbá legyenek megfelelő kerékpárutak. Tegnap ki is lehetett próbálni őket a városházánál.

Jelenlegi oldal: 1 Összes oldal 15